Príjemná vôňa jedla, skvelá hudba, útulné prostredie a všetko podľa vašich predstáv? Sen nejedného z nás vlastniť reštauráciu, ktorá by niesla naše meno a vyzerala by presne podľa našich predstáv. Kde ale končia všetky naše plány?

Plán

Bez práce ale nie sú koláče čo platí aj v tomto prípade. Michelinskú hviezdu v gastro priemysle nikto nedostal zo dňa na deň a preto je dôležité si vypracovať plán a rozpočet. Inšpirujte sa známymi podnikmi. Nikto vám nedá svoje know-how ale na stránkach pre turistov prejdite na najlepšie hodnotené reštaurácie a tak získate ideu na čo sa zamerať.

Financie

Verte si a tak vám budú veriť aj iní a začnú prispievať na váš projekt. Pôžičok sa každý bojí ale nemusí ak si spraví prieskum. Samotný štát prispieva na projekty, ktoré sú zaujímavé a ak by ste tak podporili vyššiu zamestnanosť v kraji kde nie sú voľné pracovné pozície o to lepšie. V dobe internetovej je možné odštartovať podnikanie ako start-up a tak aj široká verejnosť môže prispieť na váš projekt.

 Odlišnosť

Podnikanie v gastro priemysle nie je nič nezvyčajné a preto sa spája s veľkou konkurenciou. Buďte originálnymi a nájdite voľné miesto na trhu. Kľúčom je nájsť priestory a poohliadnuť sa aké reštaurácie ponúka dané mesto. Ak ale chcete stoj čo stoj pizza reštauráciu a je ich v meste veľa dodajte k vašej ponuke niečo netradičné čo priláka.

Zariadenie a vybavenie

Po priestoroch je vhodné hneď začať hľadať zariadenie a to nie len gastro zariadenie ako panvice, grily, termosy ale aj nábytok ako stoly, stoličky a podobne. Cena sa nemusí šplhať tak vysoko a preto je skvelou možnosťou gastro zariadenie Poľsko. U susedov nájdeme nižšie ceny a veľký výber. Poľská kvalita je niekedy zosmiešňovaná ale v gastro zariadení to určite neplatí keďže je tu známy gastropredaj.

Dodávatelia a zamestnanci

Správny objem objednávok je dôležitý. Nenakupujte nadbytočne keďže jedlo na rozdiel od iných komodít sa môže pokaziť ale na druhej strane majte v zásobe dostatok. Kvalitné jedlo od kvalitných dodávateľov vám zaručí úspech a o čo viac ešte aj kvalitná pracovná sila. Radšej investujte do dobrého kuchára a do priemerných čašníkov.

Nebojte sa svojich snov a otvorte si vašu vysnívanú prevádzku aj vďaka našim tipom a určite nám nezabudnite napísať meno vašej novej prevádzky a my len radi navštívime práve tu vašu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *